Velká šachová událost v Brně - Duras BVK Královo Pole - 1. ŠK Novoborský již v sobotu 5. prosince!

Již za pět dní se v Brně uskuteční velký šachový svátek, kdy do Brna přijede v rámci utkání tht Extraligy jeden z nejsilnějších evropských a zřejmě i světových týmů - 1. ŠK Novoborský. Novoboráci pravidelně vítězí v naší extralize od sezóny 2009/2010 a úspěchy pravidelně zaznamenávají i na mezinárodním kolbišti. V uvedené době dokázali získat všechna tři medailová umístění a letos z toho bylo rovněž velmi pěkné 5. místo, což v konkurenci bohatých ruských týmů či ropou nasáklého ázerbajdžánského SOCARU je vskutku oslnivá vizitka.

tht Extraliga 1516 NB foto

Je proto mou milou povinností vyhlásit takovou událost pro vás všechny, kteří máte rádi šachy a kromě fandění domácímu týmu pro vás bude zážitkem pozorovat při hře šachisty takového kalibru. Pro lepší představu udávám sestavu novoborského týmu včetně výsledků jednotlivců po prvním odehraném dvojkole.  

tht Extraliga_1516_1.SK_Novoborsky.jpg

Utkání začne v sobotu v 10.00, místem konání je A-SPORT HOTEL v Králově Poli na Vodové 108, kde se hrála extraliga i před 6 lety (hotel sousedí se sportovní halou, kde hraje Duras své domácí zápasy). Pro návštěvníky bude připraven komentovaný online přenos, při němž se mj. formou kvízových otázek bude také soutěžit o trička speciálně vyrobená pro tento zápas. Na závěr ještě nabízím tabulku extraligy po prvních dvou kolech.

tht Extraliga_1516_tabulka1.jpg