Černohorský soudek

Podobně jako v loňském roce se i letos naše družstvo zúčastnilo tohoto populárního týmového turnaje v Boskovicích. Letos jsem už ani moc nevěřil, že se mi podaří poskládat nějaké družstvo, nakonec ale skutečnost předčila očekávání. Krom mé maličkosti a Petra Skácelíka, s nímž jsem už tak nějak počítal, si pro mě nečekaně chtěli zahrát ještě Ondra Nepomucký s Broňou Vymazalem, takže jsem tušil, že na rozdíl od loňska (1. Vyskočil, 2. Semenova, 3. Věžník, 4. Menčík) budeme v turnaji favority.

Kompletní výsledky naleznete tradičně na chess-results, článek o turnaji ze stránek pořádajícího Makkabi Boskovice.

Turnaje se zúčastnilo celkem 16 čtyřčlenných družstev. Hrálo se švýcarským způsobem na 9 kol v tempu 2x15 minut o věcné ceny, které do turnaje věnoval především pivovar Černá Hora. Turnaj po počátečním zpoždění, zaviněném technickými problémy, poté již rychle odsýpal, k čemuž přispělo též zrušení původně plánované 30-minutové přestávky.  

Naše družstvo v sestavě 1. IM Neklan Vyskočil, 2. Bronislav Vymazal, 3. Ondřej Nepomucký, 4. Petr Skácelík vyhrálo všech devět zápasů a celý turnaj jsme tak jednoznačně ovládli. Jedinou partii v našem družstvu prohrál Broňa Vymazal, který ji ovšem kompenzoval sedmi výhrami a jednou remízou. Za naše vítězství jsme obdrželi zlaté medaile a k nim 5-litrový černohorský soudek se sadou výběrových piv. Broňa Vymazal se dokonce ukázal jako gentleman, když svou medaili věnoval ve prospěch malých Ondrových dětíSmile

Soudek 2016 1

Zleva Bronislav Vymazal, IM Neklan Vyskočil, Ondřej Nepomucký a Petr Skácelík

Na dalších medailových místech skončilo domácí družstvo Makkabi Boskovice a družstvo s názvem Brno "MIX", k němuž se připojil "dezertér" z Durasu Michal Věžník a na poslední chvíli též věčný opozdilec Jan Uhmann jr., který se v hrací místnosti objevil ve chvíli, kdy již toto družstvo mělo sehnaného náhradníka, no hrát se ještě nezačalo.

Soudek 2016-2

Petr Skácelík (vlevo) proti Michalu Věžníkovi v zápase Brno "MIX" - Duras

Zajímavostí bylo vystoupení dívčího družstva Girls Team v sestavě 1. Jitka Vavřínková, 2. Olga Dvořáková, 3. Anna Vavřínková, 4. Marie Vavřínková, které za svůj srdnatý boj s mužskými protějšky obdrželo samostatnou cenu.

Soudek 2016 3

Zleva Anna Vavřínková a Olga Dvořáková

 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit